Beste Hunzevaarders, Geachte mensen,

 

Op afgelopen zaterdag 28-05-2022 hebben we een bezoek mogen brengen aan de Emder Matjestage te Emden Duitsland, dit is onder andere een vriendschapsbijeenkomst voor Shantykoren. Om half 10 vertrokken we vanaf Kardinge in een voor ons gereserveerde mooie touringcar en met 1 uur en een kwartier konden we uitstappen bij de oude binnenhaven van Emden.

Hier vind ook het grootste haring festival van Noord Duisland plaats en is er een braderie en kermis bij deze haven aan de Eems-Dollard. Wij mochten als shantykoor een tweetal optredens verzorgen waarvan het eerste op een aan de wal gelegen oude bark en het tweede op het grote podium nabij het Ems Hotel. Wij hebben nederlands- engels- duits- en Groninger liederen gezongen en hel veel aanwezige publiek er mee weten te vermaken. Het mag duidelijk zijn dat er Haring, braadworst en bier voldoende aanwezig was en dat dat bij vele toeschouwers er vlot in ging.

Op het grote podium nabij het Ems Hotel waar in ons voorprogramma een optreden plaats vond van het koor Oosterstorm uit Groningen, werd nog even druk gesleuteld aan de muziek installatie om al onze muzikanten goed te laten horen. Ook dit optreden was weer een groot succes ondanks een klein regenbuitje wat de pret niet mocht drukken.

Om 18.00 stond de touringcar weer voor ons gereed op de parkeerplaats en nadat de spullen ware geladen en iedereen aan boord was,  reden we naar Groningen waar op Kardinge een ieder middels eigen vervoer naar huis ging met een plezierig gevoel.

 

Tot ziens,

Paul Slingerland